In 2010 zijn wij, buro_smeulders_smolders plannen gaan maken voor een nieuw project.Met het doel community-art verder ontwikkelen, wij hebben ervaring opgedaan tijdens het project Googlehuis op het Vliegendtapijt 2006 - 2012. Dit project is ontstaan uit onze observaties en pogingen om ons kunstenaarsschap een andere wending te geven.

In 2012 kwam de vraag van de Levgroep Helmond om een buurtkunstproject op te zetten. Onze eerste poging, subsidie aanvraag, hebben wij gedaan bij het Oranjefonds. Een hele stap na jaren ondersteuning van de Gemeente Helmond afd. Kunst en Cultuur, te hebben gehad.

Onze eerste kennismaking resulteerde in een tweede uitnodiging. uiteindlijk zijn we geselcteerd en een traject ingegaan met ondersteuning. Een fantastische ervaring met ups en downs. Maar van alle kanten groeide de ondersteuning. Grote fondsen hebben zich aan ons plan gecomminteerd en met succes. het is nu 2015 en wij zitten in het 2 jaar. Wij bouwen aan een pratendhuis voor de Leonardusbuurt in Helmond. dit doen we in samenwerking met partners netwerken en buurtbewoners.

Wat is community art? Community art is een artistiek antwoord op een maatschappelijke vraag die - vanuit een synergie tussen professionele kunst en actief burgeschap - resulteert in een nieuwe kijk op de werkelijkheid en in nieuwe maatschappelijke verbindingen.

joke smeulders

home | projecten